Ilyen volt 2015

 

Kihívásokkal teli, rengeteg “ELSŐ” élménnyel, mégis a legcsodásabb év eddigi életemben. Amennyire vissza tudok emlékezni, sosem voltam még ennyire boldog. Persze voltak nehézségek, rossz pillanatok, de az öröm és a biztonság érzése mégis túlnyomó többségben volt. 🙂 Megszületett Maja, család lettünk. Mindenképp szerettem volna egy visszatekintést írni, hiszen ezeket bár sosem feledjük, az emlékek sajnos halványodnak idővel. Emellett kicsit a lelkiismeretem is nyugtatom. Szerettünk volna Majának részletes naplót írni, de mindig elmaradt, így ezt kicsit Neki is írom. Nem szeretnék azért regényt kerekíteni a bejegyzésből, beszéljenek inkább a képek.

január

2014 vége és az ünnepek nem pont olyan volt, mint ahogy terveztem és szerettük volna, így 2015-be új lapot kezdve léptünk. Január végéig dolgoztam, így nem igazán tudtam pihenni, a babavárásra készülni és hangolódni. Március 9-re voltam kiírva Majával, így elméletben még több mint egy hónapon hátra volt szülésig. Lassan, de biztosan alakítgattuk Maja szobáját, és babavárós fotók is készültek rólunk, ebben a bejegyzésben több képet is találtok.

február

Elkészült a babaszoba, és Maja úgy döntött, hogy ő is. 😀 Pont két nappal az indulása előtt szerencsére a szobáját is rendbe tettem, ruhák a szekrényben, az ágya bevetve, letakarva, a kórházi csomag összekészítve. Roli egész februárban Szegeden volt iskolában hétfőtől péntekig, de ott volt nála az autó, hogy rögtön indulhasson, ha itt az idő. 19-én este telefonon még beszéltük is, hogy Maja már bármelyik pillanatban érkezhet, akár már ma vagy holnap. Hát ő ezt parancsnak vette, hajnalban úgy gondolta, elindul, hogy megérkezzen közénk. Hivatalosan 9 óra 47 perckor pocaklakóból földlakó lett. 🙂 Hamar hazajöhettünk a kórházból, itthon pedig szépen összeszoktunk, Apa, Anya, Majácska.

március

Az első hónapban sokat evett és aludt, rohamosan gyarapodott, szépen fejlődött. Csak bámultuk, hihetetlen volt, hogy végre köztünk van, akit hónapokon keresztül annyira vártunk. Álmában már mosolygott, de ránk azért még nem. 😀 Úgy volt nyugodt, ha fogtuk, így a tahiti népszokásokat követtük, ahol is az első hónapokban egy pillanatra sem teszik le a kisbabát, hogy megvédjék az ártó szellemektől. 🙂 Minden este Apa fürdette az első 6 hétben, apa-lánya program. 😉

április

Végre ránk mosolygott, de továbbra sem tettük le hosszú időre, hetekig csak rajtunk tudott aludni. 🙂

május

Még mindig sokat hordozzuk, háton fekve szeret nézelődni, a játszószőnyeg felett levő játékokat ütögeti, az Oball labdát forgatja, rágcsálja. Alkaron nyálcsorgatósan alszik, Maja karja hurkásodik. 🙂 Május 1. Maja névnap.

június

Maja nem szeret hason lenni, így jártunk a kórházba gyógytornázni, ami sokat használt már az első pár alkalom után. Hangosan nevet. 🙂 Kirándultunk Szegeden.

július

A hason fekvés egyre jobban megy, és a rácsvédő lebontása is a kiságyban, ébredés után. Kijött az első két fogacska, alul. Az anyatej mellett a hónap végén megkezdtük a hozzátáplálást, barackot kóstol először.

augusztus

Forog hátról hasra, hasról hátra. A nagy melegekben a fehértói mamáéknál hűsöltünk a medencében, a nyaralás még ebben az évben kimaradt. Sportbabakocsira váltottunk, mert a fekvő részből nem látott ki, így nem is szeretett benne. Folyamatosan jönnek a fogak, már felül is van kettő.

szeptember

Maját megkeresztelik. Villámgyorsan kúszik, négykézláb hintázik, felül. Sokat nevet, mindig boldog, bearanyozza az életünk. 🙂 Fogak száma 6.

október

Egyedül fürdik a nagy kádban, kúszik-mászik, most már megállíthatatlan. Hintázik, feláll.
november
Autósülésbe kerül, kapaszkodva lépeget, 8 foga van. Egész nap meg nem áll, rengeteg a dolga. 🙂
december
Első karácsonyunk így együtt, hárman. Az ajándékunk már 10 hónappal korábban megérkezett. 😉 <3

Köszönöm ha megnéztétek, elolvastátok. Nektek milyen volt 2015? Osszátok meg ti is az élményeiteket velem, ha van kedvetek. 🙂
Family, Personal
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply