Mom TAG

Köszönöm Csillának a meghívást a TAG kitöltésére! Szívesen válaszolok a kérdésekre, főleg, hogy ilyen jellegű bejegyzés még nem volt a blogon.


Hány gyereked van és mennyi idős(ek)?
Egy kislányom van, Maja, aki egy hét múlva lesz 15 hónapos.

Mik a legbüszkébb és legfrusztrálóbb pillanataid szülőként?
Rengeteg kihívással és nehézséggel találjuk szembe magunkat, mikor szülők leszünk, ebben a bejegyzésben már érintettem is ezt a témát.
Az első, főleg a hasfájós időszakban nekem az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam Maján segíteni. Láttam, hogy nincs jól, de tehetetlen voltam. Később, ahogy elkezdett ülni, felállni és járni tanulni, meg kellett szoknom a kisebb eséseit, baleseteit; és elfogadni, hogy nem óvhatom meg mindentől, mert így tanul, fejlődik. Mostanában már elég erőteljesen kifejezi az akaratát, hisztizik, ha valamit nem szabad vagy nem úgy van, ahogy szeretné. Jelenleg ezek a legfrusztrálóbb, igazi idegeket próbáló pillanatok! 😀
Anyaként és apaként szerintem mindenre büszke az ember, ami a gyerekével kapcsolatos! 🙂 Legyen az egy mosoly vagy valami új tudomány, már elönt minket a büszkeség! Szülőbetegség 😀

Hogyan fegyelmezel?
Próbálok szeretve nevelni, nem tetszik az a szó, hogy fegyelmezés. Egy gyereknek lételeme a mozgás, a világ felfedezése, ebből tanul, ezáltal fejlődik, így nem is nagyon korlátozom, csak ha muszáj. Ami veszélyes lehet rá, azt természetesen nem engedem, olyankor következetes vagyok, emellett próbálom elterelni a tiltott dologról a figyelmét.

Együtt alszotok?
Igen is meg nem is. 🙂 Fürdés után külön szobába, a kiságyába teszem le aludni Maját, de ha éjszaka felébred, átviszem közénk a családi ágyba. Nem így terveztem, így alakult. 4 hónapos koráig szépen aludt az ágyában, párszor vagy egyszer sem ébredt fel reggelig. Aztán a fogzás, a mozgásfejlődés vagy akármi miatt kezdett rosszul aludni. Hosszú hónapokig keltem és mentem hozzá a másik szobába amint felébredt, akár 7-8 alkalommal is egy éjszaka. Ilyenkor legalább 30 perc volt, mire visszaaludt annyira, hogy megpróbálhattam letenni a kiságyba, ráadásul sokszor úgy jártam, hogy ilyenkor felébredt és kezdhettem az egészet elölről. Persze egy-egy ilyen este után nappal igazi zombi voltam, alig léteztem. Miután jó ideig szívattam így magam, rájöttem, hogy hülye vagyok én?! Átvittem magunkhoz, ha megébred, pár perc szopizás után visszaalszik, nekem sem kell felkelnem, én is szinte alszom közben. Így egy nehezebb éjszaka után is viszonylag emberi vagyok másnap. 😀 Maja pedig eljutott oda, hogy reggelente sokszor simivel és puszival ébreszt minket, ami nagyon cuki! 🙂

Mi az a dolog, amit megvásároltál a gyerek születése előtt, de sohasem használtad?
Nálunk ez a cumi és a cumisüveg! Az elsőt nem fogadta el, a másodikra nem is volt szükség. 🙂

Mindig is akartál gyereket? Hány gyereket szeretnél?
Igen, mindig is akartam gyereket és úgy éreztem, anyaként lenne teljes az életem. Nagy családot szeretnénk, 3 gyerekkel. Rolinak és nekem is 2-2 testvérünk van, szerettük és szeretjük ezt a helyzetet, így nálunk ez a természetes.

received_10202834215456031

Megváltozott-e a kapcsolatod a pároddal a baba születése óta? Ha igen, jobb vagy rosszabb lett?
Természetesen kicsit megváltozott, hiszen új szerepet kaptunk, már nem csak ketten vagyunk, valakiről gondoskodnunk kell magunkon kívül. Korábban is jó volt a kapcsolatunk, de úgy gondolom, Maja születése óta még jobb lett. Mindketten türelmesebbek, felnőttebbek lettünk, ritkábbak a nézeteltérések és több a meghittség.

Ketten töltött esték a pároddal? Milyen gyakran jön össze?
Kevesebb időnk jut egymásra, de azt igyekszünk kihasználni, minőségi időt együtt tölteni. Amikor nem dolgozik éjszaka, szinte mindig kettesben töltünk pár órát lefekvés előtt. Ritkán mozdulunk ki, inkább filmet, sorozatot nézünk, beszélgetünk.

Milyen a kapcsolatod a barátaiddal a baba születése óta?
Sajnos eleve ritkábban találkoztunk már Maja előtt is, mint szerettük volna, mert külön városokban élünk. Ennek ellenére igyekszünk minél sűrűbben összejönni, semmi sem változott. Aki itt él barátnőm, neki szintén van már gyereke, így ez a kapcsolat csak abban lett más, hogy még több lett a közös pont. 🙂

Álomnyaralás gyerekkel vagy nélküle?
Egyelőre mindenképpen gyerekkel! Nem bírnám itthon hagyni, nem érezném igazán jól magam nélküle. 🙂

Hol vásárolsz a babának?
Mindent online, azon kívül felszerelést még bababoltban, babaápolási termékeket drogériákban, ruhát legtöbbször turkálókban, a Tesco-ban (F&F) és a H&M-ben.

Van fülbevalója a kislánynak?
Igen, 6 hetes kora körül lövettük neki kozmetikusnál.

Kád vagy zuhany?
Maját kádban fürdetjük, én pedig örülök, ha gyorsan le tudok zuhanyozni. 😀

Visszanyerted a szülés előtti súlyodat?
A súlyom kevesebb, mint szülés előtt, de formára nem olyan vagyok mint régen. Szeretnék még izmosodni, hogy igazán jól érezhessem magam a bőrömben.

Elvárod, hogy a gyermeked főiskolára menjen vagy döntsön maga?
Szeretném, ha azt csinálná, amit élvez és amiben tehetséges. Valósítsa meg az álmát, akármi legyen az!

IMG_9494

Úgy érzed, mindent meg tudsz csinálni egy nap? (Háztartás, szépségápolás, ügyintézés stb.)
Sajnos legtöbbször úgy érzem, hogy nem érek a dolgaim végére és mindig rengeteg feladat áll előttem. Ebben az is közre játszik, hogy talán sokat is vállalok, ritkán kérek segítséget. Maja egész nap jön-megy, muszáj utána loholni, így sokszor nem jut időm semmi másra. Bár már hétről hétre jobb a helyzet és nem veszi annyira zokon, ha nem kizárólag csak vele foglalkozom, azért tippeket, trükköket szívesen fogadok. 😀

Szoktál edzeni? Ha igen mikor?
Pár hetes, hónapos szakaszok váltják egymást, amikor tudok rendszeresen mozogni és mikor szinte semmit. Amennyiben sikerül beiktatni az edzést, akkor a reggeli órákban szoktam, amikor Maja még friss és jobban elvan egyedül. Hetente egyszer délután jógázni megyek, olyankor valaki a családból vigyáz Mancira.

Minden nap viselsz sminket?
Nem, sőt többször nem viselek, mint igen. 🙂

Mindig megcsinálod a hajad vagy csak összefogod?
Mivel elég hosszú hajam van, így legtöbbször összefogom, befonom vagy kontyba teszem, hétköznapokon így a legkényelmesebb. Olyankor szoktam többet foglalkozni vele, ha valamilyen eseményre vagyok hivatalos.

Milyen gyakran van időd magadra?
Maja délutáni alvása alatt és este is van pár óra, amikor magammal foglalkozhatom kicsit. Olyankor a házimunka és a kedvem függvénye, éppen mit csinálok. 🙂 Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen ha ezen kívül is ki szeretnék kapcsolódni, mindig van, aki szívesen vigyáz Majára.


Remélem, érdekesnek találtátok a kérdéseket és válaszokat. Mivel így is kicsit hosszúra nyúlt ez a post, így két kérdést kihagytam, melyekre egy-egy külön bejegyzést szeretnék szentelni:
Melyik babafelszerelés a legszükségesebb dolog számodra?
Mik a kedvenc mami smink és bőrápolási termékeid?

A két kérdés közül melyik érdekel titeket jobban, melyiket szeretnétek hamarabb olvasni? Köszönöm, ha itt vagy a Facebookon leírjátok a véleményetek! 🙂 Akik szívesen kitöltenék még ezt a TAG-et, kommentben írják le vagy hagyjanak linket, nagyon kíváncsi vagyok a válaszaitokra!

Family, Lifestyle, Personal
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

3 hozzászólás

 • Reply
  Krisztina
  2016-05-13 at 08:49

  Nagyon jó volt olvasni a válaszaidat, és a fotók egyszerűen tündériek! 🙂
  Én az első témára voksolok! 🙂

  • Reply
   barnazita
   2016-05-13 at 12:03

   De örülök, és köszönjük szépen! 🙂 Nekem is ezek a kedvenc képeim. 🙂

 • Reply
  Mom TAG | Anyu tervez
  2016-06-03 at 17:22

  […] Meghatározott kérdésekre fogok válaszolni, melyeket egy anyatársam blogján találtam itt. Jöjjenek hát a […]

 • Leave a Reply