Az elmúlt egy év

Mi történt velünk az elmúlt majdnem egy évben? Na és még mi fog?!

2016 augusztusában összeházasodtunk. A tavasz és a nyár őrült szervezéssel telt, ami egy dolgozó (nemsokára) férjjel és egy 1-1,5 éves gyerekkel nem is olyan egyszerű. Sajnos a blogra maradt a legkevesebb időm, ezzel vette kezdetét a 10 hónapos csend. Mikor 2014-ben elkezdtünk beszélni a gyerekvállalásról, megegyeztünk, hogy nem szeretnénk még éveket várni a babára azért, hogy előtte megesküdjünk, hiszen a szervezés, az anyagiak előteremtése legalább egy évet biztos, hogy igényel. Nem szerettünk volna egy gyors polgári szertartást sem, ha már úgy tervezzük, az életünkben egyszer történik ilyen, az legyen olyan, amilyet megálmodtunk. Pocakkal sem szerettem volna végigcsinálni ezt a napot, hogy nyugodtan táncolhassak és elengedhessem magam. (Persze az utóbbi már akkor sem könnyű, ha egy másfél éves pici gyerek asszisztálja végig az esküvőt!) A lényeg, hogy így szerettük volna, azután már, hogy Maja megszületett, vele együtt! Minden csodás volt és úgy sikerült, ahogy elképzeltük!

3

Az ősz pici pihenéssel és kirándulással kezdődött, utána jöttek is az ünnepek. Nagyon készültem és izgatottan vártam, mert bár Majának nem ez volt az első karácsonya, most már aktívan részt vett benne és ha még nem is értette teljesen, azt mégis látta és érezte, hogy ez az időszak más, különlegesebb mint a megszokott.

4

Közben elindult a tervezgetés, hogy építkezni szeretnénk, hogy az albérletből hamarosan egy saját, családi házba költözhessünk. Arra számítottunk, hogy idén, 2017 nyarára már ott fogunk élni, de persze ennél sokkal lassabb és bonyolultabb minden, így legjobb esetben is jövő év elején jön el a várva várt költözés. Azóta is intézzük, szervezzük a dolgokat, a konkrét tervezési szakasz is elindult már. Hagyom, hogy a dolgok a saját tempójukban haladjanak és eldöntöttem, nem akarok idegileg tönkremenni egy építkezésben, lesz ami lesz, megyünk, amikor megyünk. 🙂

5Kép1 Kép2

Maja! Egy évvel ezelőtt sem volt könnyű eset, de azóta csak nehezebb lett! 😀 Hihetetlenül okos, de akaratos, önfejű, nagyon eleven, hirtelen kislány. Azt hiszem, 4-5 fiúval könnyebb dolgom lenne, mint vele egyedül! Mindig is tudott hisztizni, de ez a dackorszakkal csak rosszabb lett, úgy tervezem, ennek az időszaknak a nehézségeiről majd egy külön bejegyzésben is írok. Persze csomó csodás és édes pillanatunk van, napról napra értelmesebb és kedvesebb, egyre jobban ki tudja fejezni a szeretetét. A második szülinapjára készítettem egy videót az ő első két évéről, minden megörökített vidám emléket igyekeztem beletenni. <3

Ami még történt, és még inkább vár ránk: augusztusban már négy fős család leszünk, érkezik A Tesó! 🙂

17546826_1676155489068245_2007656879517328077_o

Nem szeretnék több ilyen nagy szünetet az írásban, a videózáson is gondolkodom, sok tervem és bejegyzés ötletem van. Ha érdekel titeket a kis családunk, a háztartásvezetés, az anyalét, kérlek írjátok meg, miről olvasnátok szívesen, milyen témák legyenek még a blogon!

Family, Personal
Previous Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply