tél kisbaba szülés öltöztetés december rétegesen fázik melege van

Segítség, hideg van! Azaz hogyan öltöztesd a téli babád?

Neked is téli kisbabád van, vagy még most fog megszületni? Akkor ezt a cikket biztos hasznosnak találod!

Első gyermekes anyuka vagyok es kisfiam egy januári napon látott napvilágot. Eredetileg január 15-re volt kiírva, de mindenki azzal nyugtatott, hogy dőljek hátra, mert a fiúk úgyis késnek. Őszintén, mivel elég nagy volt  a pocakom és kisbabám se a kis méretéről volt híres, volt egy megérzésem, hogy ez velünk nem így lesz. A megérzésem pedig bejött, Kornél pár nappal korábban született, természetesen a legnagyobb hóban. Azért nem kell méteres havazásra gondolni, hiszen az nem igazán jellemző már ezen a vidéken, de abban az évben ez volt az első hó, ami meg is maradt.

Visszatérve, Kornél babám a tél  közepén érkezett, újdonsült anyukaként pedig ezerféle kérdéssel szembesültem. Bármennyire igyekeztem felkészülni, olvasni, utána járni a kérdéseimnek, igy is sok minden kimaradt. Plusz, amikor először a kezedben tartod kisbabád, úgyis mindent elfelejtesz, köztük azt is, hogy hány réteg ruhát adjunk majd rá.

A kórházban, ahol szültem minden újszülöttre kórházi ruhát adtak (body-t és rugdalózót) a bent töltött időre, így ez nem okozott gondot.
Az első éjszaka otthon viszont nem volt egyszerű, mert én nem éreztem a hőfokot a megszokott módon. Hol rázott a hideg, hol olvadtam el olyan melegem volt, hőmérőnk pedig nem volt otthon. Így kicsit nehéz volt megítélni hogy most akkor milyen idő van pontosan. Mivel a kórházban olykor-olykor már elviselhetetlenül meleg volt, így otthon is inkább a melegre törekedtünk. Ezért estére Kornél kapott egy bodyt, rugdalózót, hálózsákot és még takarót is maga köré. Engem a műtét utóhatásaiként még sokszor rázott a hideg, így folyamatosan azon izgultam, hogy Kornél nem fázik-e. De neki melege volt, így nem sokkal ezután a takarót elhagytuk, és már csak body-rugdalózó-hálózsák kombinációban aludt.

2 hetes korában vittük ki először a levegőre szép fokozatosan, először a nyitott ablakkal kezdve, majd a teraszon töltött idő bevezetése után egy fél órás sétával kezdtünk a lakóparkban. A felöltöztése végül nem volt nehéz, a kényelmes body-rugdalózó kombóra adtuk rá bundazsákot és tettük is be őt a hordozóba egy extra takaróval és lábzsákkal. 

Szerintem nem kell túlgondolni, hogy mibe öltözteted a babád, ha fázik vagy melege van, úgyis tudatni fogja veled - ezen ne izgulj!
Inkább öltöztesd rétegesen, hogy legyen mit levenni róla, ha közben mégis túlöltöztetted!

Ha pedig babatakarót keresel, akkor nézd meg választékunkat Itt!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.